13.9.2017. 15:15
0
Brčanski sud produžio pritvor Ristiću i Bosniću
Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta, Osnovni sud u Brčkom ponovo je produžio pritvor Goranu Ristiću optuženom za ubojstvo mladića M. D. u svibnju 2015. godine.

Pritvor Ristiću za dva mjeseca produžen je zbog opasnosti od bijega, kao i u slučaju njegovog suizvršitelja Mirka Bosnića, kojem je pritvor iz istih razloga ranije produžen, priopćeno je iz brčanskog Tužiteljstva.

Tužiteljstvo Distrikta tereti Bosnića i Ristića da su 23. maja2015. godine u brčanskom naselju Grčica upotrebom noževa ubili M. D. (23).

Na teret im se stavlja da su podmuklo ubojstvo izvršili nanošenjem dubokih ubodnih rana u predjelu vrata, leđa i nadlaktice oštećenog. Na odvojenim pretresima Tužiteljstvo je u oba slučaja neposredno izvelo blizu 400 materijalnih dokaza te je saslušalo preko dvadeset svjedoka, kao i veći broj vještaka angažiranih iz područja više užih specijalnosti važnih za dokazni postupak.

Tužiteljstvo je dokazivalo optužne navode prema kojima M. D. tada nije bio u mogućnosti suprotstaviti se Bosniću i Ristiću u položaju između njih dvojice u koji su ga doveli u namjeri da ga liše života, a potom mu nanijeli 13 ubodnih i jednu reznu ranu uslijed kojih je i nastupila njegova nasilna smrt.

Nepravomoćnom presudom Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, koju je kasnije ukinuo Apelacijski sud, Ristić je prvobitno bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina. U ponovljenom glavnom pretresu po optužnici protiv njega neće se ponovo izvoditi dokazi optužbe, pa je do kraja tog suđenja, kao i glavnog pretresa prema optuženom Bosniću, ostalo da se izvedu dokazi odbrane.

Podsjetimo, Ristić je nakon ubojstva vrlo brzo otkriven i uhićen i od tada se nalazi u pritvoru, dok je Bosnić uhićen, pritvoren i izveden pred domaći sud nakon bjega i višemjesečnog skrivanja u susjednoj Republici Srbiji.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.