21.9.2017. 10:54
8
Ko je plaćenim ubicama dao novac i oružje u Sarajevu?
Marku Gojčeviću iz Bara i Čabi Deru iz Subotice koji su uhapšeni u petak u Sarajevu određen je jednomjesečni pritvor. Kod njih je pronađeno oružje sa prigušivačima kao i veća količina novca, a na teret im se za sada stavlja krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja.

Iz Tužilaštva KS potvrdili su da je istraga u toku. Više informacija o ovom slučaju nisu mogli otkrivati.

Tokom ispitivanja u MUP KS dvojac je navodno priznao da su u Sarajevo došli izvršiti likvidaciju jedne osobe. U toku je intenzivna istraga koja će utvrditi sve okolnosti dolaska u Sarajevo.

Niz je neodgovorenih pitanja. Gdje su i kada ušli u BiH? Odakle im oružje i novac? Ko je naručilac navodne likvidacije? Koga su trebali likvidirati?

Kako je Žurnal objavio ovaj dvojac se dovodi u vezu sa zemunskim klanom i kriminalnom grupom Nasera Keljmendija.

Crnogorski mediji ranije su pisali o Gojčeviću koji je poznat po vatrenim obračunima. Der Čaba važi za plaćenog ubicu. On je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića.


(Patria)

8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.