4.1.2018. 13:30
0
'Krimolovci' u decembru zaprimili 393 poziva i sedam korisnih informacija
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u decembru su registrirali 393 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci".

U tom periodu od građana je zaprimljeno sedam korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno sedam kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljene su 72 prijave, od čega 16 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na zloupotrebu službenog položaja i privredni kriminal.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem "Krimolovaca" i elektronskog obrasca, 23 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po devet je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je devet povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem "Krimolovaca" ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Također, policijski službenici SIPA-e dali su 90 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" - 080 020 505, saopćeno je danas iz Grupe za odnose s javnošću SIPA-e.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.