5.1.2018. 14:41
0
Maloljetnik se izbo nožem dok je pljačkao prodavnicu na Butmiru
U sarajevskom naselju Butmir sinoć se odvijala prava drama nakon što su dvojica razbojnika upala u prodavnicu "Trica A", gdje su, uz prijetnju nožem, opljačkali radnicu, kojoj su oteli novac od pazara.

Jedan od njih, dok je prijetio radnici, nekako je uspio sam sebe nožem udariti u nogu i povrijediti se.  

Bježeći iz prodavnice, on i njegov saučesnik polupali su staklo na vanjskom portalu i udaljili se Butmirskom cestom.

U toj ulici nedugo nakon pljačke pripadnici policije su pronašli povrijeđenog pljačkaša, te utvrdili da se radi o maloljetnom Z. E. (2000. godište) iz Sarajeva. Njemu je pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koja je pozvana na intervenciju, te je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je zadržan na liječenju. 
Potom su na mjesto događaja pozvani i specijalci Jedinice za podršku MUP-a KS, koji su ubrzo pronašli i uhapsili i 22-godišnjeg Vedada P. iz Sarajeva, koji se sumnjiči da je zajedno sa maloljetnikom učestvovao u ovoj pljački, prenosi Avaz.

Povrijeđeni maloljetnik je također uhapšen, te ga u bolnici, gdje je na posmatranju, čuvaju pripadnici policije.

O svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac, a na mjestu događaja obavljen je uviđaj, saopćeno je iz MUP-a KS.

U toku je dalji rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti uhapšenog dvojca, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.