14.1.2018. 21:00
0
Amidža nastradalog Esada: Porodica je dobila veliko olakšanje pronalaskom tijela
FOTO: avaz
U mjestu Kosova kod Maglaja, u nedjelju poslije 14 sati pronađeno je beživotno tijelo Esada Omersoftića, koji je 1. januara sletio automobilom Opel Astra u rijeku Bosnu, u ulici Srebreničkih žrtava rata, kada se vraćao s proslave Nove godine.
U popodnevnim satima Aziz Omersoftić, amidža nastradalog Esada, je za "Avaz" potvrdio da je danas u Kosovi pronađeno tijelo njegovog bratića. 

- Porodica je dobila veliko olakšanje s pronalaskom tijela. Svaka smrt je teška, posebno kada ode jedan mladi život iz porodice, ali s pronalaskom Esadovog tijela, svima nam je u porodici mnogo lakše - priča nam Azir Omersoftić.

Upravo Aziz je danas bio u ekipi koja je pronašla tijelo, a on je izrazio želju da se zahvali timovima, koji su prvi uočili Esada u vodi. 

- Želio bih se zahvaliti Kajak-rafting klubu "Natron" iz Maglaja i Sportsko-rekreativnom klubu  "Bosna" iz Zenice. Ekipu iz Maglaja je predvodio Abud Memišević, zajedno sa momcima Salihom, Adisom i Senadom, dok su iz Zenice sa mnom u čamcu bili Senad, Jasmin i Zoka iz Zenice. Danas tu nije bilo njihovog vođe Ekrema Tuke, ali je on bio od velike pomoći proteklih dana potrage - kaže u ispovijesti za "Avaz", Aziz Omersoftić. 

On je dodao da su u trećem čamcu koji je i danas bio u potrazi za nastradalim Esadom, bili vatrogasci iz Maglaja. 

- Dužan sam se zahvaliti i njima. Upravo vatrogasci iz Maglaja su bili sa mnom svakodnevno u potrazi. Hvala i načelniku Mirsadu Mahmutagiću, koji nam je bio od pomoći, kao i svim građanima Maglaja, koji su bili u potrazi i dežurama na mostovima - dodao je Aziz. 

Na pitanje kada će se Esadu Omersofitiću obaviti dženaza, Aziz je kazao: 

- Dženaza će se obaviti u utorak. U ponedjeljak ćemo obaviti sve pripreme, a utorak će biti obavljena dženaza-namaz i tevhid, piše Avaz.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.