22.1.2018. 10:00
0
Zvornik: Falsificirao službene isprave i oštetio budžet RS za 1.880 KM
Zvornička policija podnijela je Okružnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj protiv osobe, čiji su inicijali V. L. (44), iz Zvornika zbog falsificiranja ili uništavanja službene isprave, čime je oštetila budžet Republike Srpske za 1.880 KM.

Ova osoba osumnjičena je  da je prošle godine, u namjeri da pribavi imovinsku korist, kao vlasnik i odgovorna osoba u jednom privatnom preduzeću u Zvorniku, sačinila i ovjerila službenim pečatom 13 fiktivnih naloga o plaćanju naknada za registraciju tri vozila sa računa preduzeća u korist budžeta Republike Srpske.

Osim toga, ova osoba je sačinila fiktivne naloge o prijenosu sredstava u korist preduzeća koja se bave uslugama tehničkog pregleda vozila i te naloge ovjerila lažnim pečatom banke iz Zvornika, iako oni nalozi nisu dostavljeni banci na plaćanje, niti je izvršen prijenos novca, nakon čega je te naloge priložio u postupku registracije vozila.

Na ovaj način, osumnjičeni je počinio krivično djelo falsificiranje ili uništavanje službene isprave, čime je oštetio budžet Republike Srpske za 1.880 KM i preduzeću čiji je vlasnik pribavio protupravnu imovinsku korist u tom iznosu, saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.


(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.