24.1.2018. 13:39
0
Sarajevska policija uhapsila maskirano lice, radi se o A.E. koji je opljačkao "Rašmer"
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su sinoć na području Općine Novi Grad maskirano lice, a nakon legitimisanja, utvrđeno je da se radi o osobi inicijala A.E.

Hapšenje se dogodilo pet minuta nakon pljačke prodavnice u neposrednoj blizini.

Kako je navedeno u izvještaju MUP-a KS, u 21,35 sati, obaviještena je IV PU da je u ulici Branislava Nušića, općina Novi Grad Sarajevo, od strane nepoznata lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Rašmer”.

Neposredno prije dojave o izvršenom navedenom krivičnom djelu, u 21,30 sati, policijski službenici IV PU su u navedenoj ulici, primjetili maskirano nepoznato lice kako trči prema ulici Sulemana Filipovića, i isti je sustignut u ulici Braće Mulić, općina Novi Grad Sarajevo. Izvršenim legitimisanjem utvrđeno je da se radi o A.E., rođen 1995.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Prilikom pretresa kod istog je pronađena i oduzeta određena suma novca. Spomenutog dana u 21,50 sati, A.E. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). U toku kriminalističke obrade, isti je policijskim službenicima pokazao mjesto gdje je odbacio odjeću, nož i novac. Navedeni predmeti su pronađeni i izuzeti od strane policijskih službenika, zbog potrebnih vještačenja.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a A.E.. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su obavili uviđaj, te nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica - saopćeno je iz MUP-a.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.