17.3.2018. 21:57
7
Semir Efendić lišen slobode nakon današnje nesreće u kojoj je smrtno stradao pješak
FOTO: Source.ba
MUP KS se oglasilo nakon današnje saobraćajne nesreće u Sarajevu, u kojoj je stradao 77-godišnji pješak, kojeg je automobilom udario Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo.

Saobraćajna nesreća se dogodila danas u 14:30 sati u ulici Zagrebačka, Općina Novo Sarajevo. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka inicijala S.E. (77), nastanjenog u Sarajevu, od putničkog motornog vozila marke "VW Golf", registarske oznake K62-T-661, kojim je upravljao vozač E. S. (35), nastanjen u Sarajevu, piše u saopćenju MUP-a KS.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak S.E., a ljekarska pomoć mu je ukazana na KCUS-u, gdje je preminuo pomenutog dana u 18:00 sati, kaže se u saopćenju.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage - Sektora uniformisane policije - Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

"Navedenog dana u 19:00 sati, slobode je lišen vozač E.S., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 4., a u vezi sa članom 332. KZ FBiH (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa). Isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS", dodaje se u saopćenju MUP-a KS.

Podsjećanja radi, smrtno je stradao 77-godišnji Emir Selimović, rođen u Foči 1941. godine. Okolnosti, kada je u pitanju ova nesreća, još uvijek nisu poznate.

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.