26.3.2018. 17:40
0
Izrečena presuda za pljačku na autoputu Banja Luka - Bosanska Gradiška: Specijalcima 40 godina zatvora
Bivši specijalci MUP-a RS, Vladan Malić, Goran Paraš i Aleksandar Popović, te civil Oleg Banda, osuđeni su u Okružnom sudu u Banjoj Luci na 40 godina zatvora zbog pljačke 616.548 KM iz blindiranog kombija "Sector securityja" na autoputu Banja Luka - Bosanska Gradiška.

Nakon ponovljenog suđenja, Malić, Paraš i Popović su zbog razbojništva i nedozvoljenog posjedovanja oružja osuđeni na jedinstvene kazne od po 10 i po godina zatvora, dok je Banda osuđen na osam i po godina. Osim kazne zatvora, Sud je obavezao optužene da solidarno plate 543.2014 KM protupravno stečene koristi.

Svi su proglašeni krivim da su 22. septembra prošle godine autoputu Banja Luka - Bosanska Gradiška automobilom Audi A6 presreli kolonu vozila, koja je u Zagreb prevozila novac "UniCredit banke". 

Pucajući iz automatskih pušaka i uz prijetnju "zoljom", razbojnici su natjerali osiguranje da otvori tovarni prostor kombija iz kojeg su ukrali 616.548 KM, a tom prilikom ranjen je radnik "Sector securityja” Đurađ Bajić.

U pljački su učestvovali i specijalci Željko Inđić i Goran Janjuz, kao i insajder iz "Sector securityja" Danijel Kuzmić. Oni su u ovom postupku bili ključni svjedoci Tužilaštva, za šta su "nagrađeni" sporazumom o priznanju krivice, po kojem je Kuzmić ranije osuđen na tri godine, a Inđić i Janjuz na po šest mjeseci zatvora, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.