10.4.2018. 14:36
1
Izvještaj patologa otkriva uzrok i vrijeme smrti Davida Dragičevića
Željko Karan, patolog, je u dokumentu "Potvrda o smrti" naveo da je vrijeme smrti Davida Dragičevića 18. 3. 2018. godine u četiri sata.

Kao uzrok smrti Karan je naveo “mors violenta”, što u prijevodu znači nasilna smrt. U svom nalazu Karan je naveo da je uzrok smrti utapanje i brojni krvni podlivi po glavi i tijelu, što je dovelo do nasilne smrti. Kada se pogleda Karanov nalaz i ono što je izjavio na pres-konferenciji 26. 3., postoji razlika u njegovom stavu, prenosi na svom blogu Slobodan Vasković.

Na pres-konferenciji on nije pomenuo nasilnu smrt eksplicitno. Istina, Karan je na pitanje – da li je riječ o zadesnoj smrti, rekao: "Nije nikako."

Ranije sam objavio da je Karan naveo 18. mart kao datum smrti, kao i da je precizirao da je to 4 sata ujutro.

- Dokument koji objavljujem s dubokim žaljenjem je dokument Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske - piše Vasković.

- Pravosudni i sigurnosni izvori, kako sam ranije objavio, saopćili su mi da je David Dragičević bačen u rijeku Crkvena između 20. 3. i 22. 3. ove godine - zaključuje patolog, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.