10.4.2018. 20:15
0
SIPA o akciji u Sarajevu: Pronađene bombe, puška, zastava...
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su izvršili pretres na dvije lokacije na području Sarajeva i lišili slobode dva lica, potvrđeno je danas iz SIPA-e.

Kako navode iz ove Agencije, pretres je izvršen po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, s ciljem pronalaska predmeta koji mogu poslužiti u dokazivanju krivično djela “Terorizam” iz člana 201. KZ BiH i tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti:

- Jedna automatska puška;
- 12 praznih okvira za automatsku pušku;
- 405 metaka kalibra 7,62 mm;
- Sedam ručnih bombi;
- Tri jurišna prsluka;
- Jedna vojna uniforma;
- Jedna zastava koja podsjeća na ISIL-ovu zastavu;
- Dvije uramljene fotografije sa zastavama koja podsjeća na ISIL-ovu zastavu;
- Pisma, razne uplatnice;
- Jedan nož;
- Jedan laptop, tri mobilna telefona, priručnik od opreme 511 i
- Šest vreća rezanog duvana.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e biti predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

SIPA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.