12.4.2018. 9:15
1
Uhapšen otac Davida Komšića, policija zbog njega pregledavala auta pred sudom
Ivo Komšić, otac ubice Kristine Krupljan Davida Komšića, uhapšen je u srijedu poslijepodne u Zagrebu.

Podsjetimo, Komšić je jučer priveden na obavijesni razgovor u zagrebačku policiju nakon što je, prema dostupnim informacijama, pratio sutkinju Sanju Mazalin, koja je njegovog sina Davida Komšića dan ranije osudila na 30 godina zatvora zbog okrutnog ubistva mlade Kristine Krupljan.

Zadržao se kraj auta sličnog onom koji vozi sutkinja

Nakon što je sutkinja jučer Mazalin ušla u zgradu suda, Komšić je nakon nekoliko minuta stigao na isto mjesto. Navodno se zagledavao u parkirane automobile i njihove registracije te se zadržao kraj auta sličnog onome koji vozi sutkinja.

Zbog Komšićevog obilaženja automobila na parkiralištu kraj suda radnici protueksplozijskog odjela policije pregledali su parkirane automobile

Uhapšen zajedno s kumom zbog prijetnje

Iako ga je nakon jučerašnjeg obavijesnog razloga policija pustila na slobodu jer nisu pronašli obilježja kaznenog djela, Komšić je uhapšen u srijedu poslijepodne i to zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje.

Uhapšen je zajedno sa svojim kumom Vjekoslavom i još jednom osobom. Komšića je za ozbiljnu prijetnju prijavio 47-godišnjak koji navodno s ocem ubice ima neke neriješene odnose, javlja “Jutarnji“. Sva trojica uhapšenih bili su na obradi u jednoj policijskoj stanici i tokom četvrtka će biti prepraćeni pritvorskom nadzorniku.

Izbačen iz sudnice

Podsjetimo, otac Davida Komšića nije dobro primio presudu sinu pa je u sudnici napravio scenu zbog čega ga je osiguranje moralo izbaciti iz prostorije.

“On je dijete. Sramota“, rekao je Komšić stariji nakon što je čuo presudu. Dodao je da mu se tako sudi jer je porijekolom iz Bosne.

Sudnicu su napustili i drugi članovi porodice osuđenog ubice, osim jedne sestre koja je ostala plakati u sudnici.

Tokom suđenja, Komšićevi su roditelji tvrdili da su sina liječili u Bosni zbog psihičkih problema. Tvrdili su da nisu htjeli da se ovdje sazna da je bolestan. Dokaze za to nisu imali.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.