20.4.2018. 20:13
1
U sklopu akcije "Globus" danas uhapšena Vesna Švancer!
Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva „Globus“, na području Tuzlanskog, Sarajevskog i Zeničko-dobojskog kantona, a vezano za dokumentovanje koruptivnih krivičnih djela i njihovih izvršilaca, prenosi Slobodna Bosna.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda Tuzla na području Tuzle lišeno je slobode lice inicijala S.K. iz Gračanice, a na području Zenice lišeno je slobode lice inicijala V.Š. iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je lice V.Š. počinilo produženo krivično djelo „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. stav 1. KZ F BiH, a lice S.K. krivično djelo „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. stav 1. a u vezi sa članom 33. KZ F BiH.

Prema pisanju Slobodne Bosne, uhapšena je Vesna Švancer, zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

U saiopćenju se navodi da su prilikom lišenja slobode i pretresa navedenih lica izuzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem gore navedenog krivičnog djela.

Lica lišena slobode biti će kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Tuzli, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Podsjećanja radi, Vesna Švancer osuđena je na uslovnu kaznu u trajanju šest mjeseci, pred Općinskim sudom u Zenici, zbog krivičnog djela pravara.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.