22.4.2018. 16:56
0
Na graničnom prijelazu Deleuša otkrivena 22 kilograma marihuane: U vozilu bilo troje putnika, autom upravljao Albanac
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, u saradnji sa pripadnicima Granične policije BiH, otkrili su na graničnom prijelazu Deleuša pokušaj krijumčarenja oko 22 kg marihuana.

Nedozvoljenu supstancu preko graničnog prijelaza pokušao je prokrijumčariti albanski državljanin.

Iz UIO pojašnjavaju da je vozilo u kojem je bila droga, uočeno rano jutros, na graničnom prijelazu Ivanica, između BiH i Republike Hrvatske. Automobilom, u kojem je bilo troje putnika, upravljao je K.F. (1988.), državljanin Republike Albanije.

Na osnovu izraženih sumnji vizuelnim pregledom vozila uočene su prepravke na dijelu poda iza vozačevog sjedišta, a radilo se o izrezanom podu ispod patosnica dimenzija 50 puta 40 centimetara, koji je naknadno spajan silikonskom masom, pojašnjavaju iz UIO.

Budući da na graničnom prijelazu Ivanica nije postojala specijalistička oprema za detaljan pregled, vozilo je u pratnji upućeno na granični prijelaz Deleuša. Na ovom graničnom prijelazu je izvršen detaljan pregled vozila upotrebom specijalističke opreme “Buster i Endoscope”, koju je UIO i Graničnoj policiji BiH donirala Vlada SAD-a putem programa EXBS. U spornom dijelu vozila uočeni su predmeti koji svojim izgledom podsjećaju na paketiče umotane u steč prozirnu foliju. Daljnji rad na slučaju preuzeli su inspektori Granične policije BiH i u istom dijelu vozila pronašli 22 pakovanja (cca 22 kg), zeljaste materije koja asocira na marihuanu.

 Sve aktivnosti na terenu provedene su u saradnji službenika UIO i Granične policije BiH.

Protiv odgovornih osoba bit će pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom u skladu sa zakonskim propisima.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.