12.5.2018. 19:30
0
"Pravda za Davida": Mi ostajemo ovdje, oni neće!
Ubili ste mi dušu, ugasili ste mi svijeću! Ni bog vam neće pomoći da spasite duše. Igrali ste se boga, a ni bog ne ubija kao vi. Moj sin je mučen i ubijen i sa jasnom porukom spušten u kanalizaciju. Samo naprijed, frajeri, nećete još dugo!

Ovo je večeras poručio Davor Dragičević, otac nastradalog Davida Dragičevića, na 47. okupljanju građana na banjalučkom Trgu Krajine.

- Nikada vam neću oprostiti Davida. Neću vam oprostiti ni drugu djecu. Bog neka vam prašta. Možete me ubiti i mučiti. Ja nemam dušu, imam samo srce. Sve ste vidjeli na sjednici Narodne skupštine RS. Poturili su svoju djecu ispred sebe. Toliki su frajeri i muškarčine. Mi ostajemo ovdje, oni neće – poručio je Davor Dragičević.

Član grupe „Pravda za Davida“ Danijela Ratešić poručila je da su navodi potpredsjednika NSRS Nenada Stevandića, koji je rekao da je „Crkvena jednom odnijela konja“, netačni i licemjerni. Tijelo Davida Dragičevića nađeno je na ušću ovog potoka u Vrbas.

- Stevandić nije nadležan ni za konje, a kamoli za ljude. On je nadležan jedino za crveni kombi u koji je gurao ljude u toku rata – kazala je Ratešić.

Veliki broj Banjalučana, ali i ljudi iz Modriče, Šamca, Prijedora, Gradiške i drugih gradova u RS i BiH i danas su pjevali refren Davidove pjesme “Klinac u getu”.

-Dokazaćemo ko su zločinci. Još jednom bih htio zahvaliti časnim i poštenim pripadnicima MUP koji mi kao i vi pružate snagu u ovoj borbi – poručio je Davidov otac.

Sara Rajak, djevojka koja je snimila pjesmu sa Davidom, napisala da je ponosna na narod koji se konačno oslobodio i ne boji se reći svoje mišljenje, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.