22.5.2018. 17:24
0
SIPA uhapsila četiri osobe zbog trgovine utjecajem i zloupotrebe službenog položaja
Četiri osobe uhapšene su u policijskoj akciji "Spis" koja je provedena danas po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Pripadnici SIPA-e su u saradnji sa službenicima MUP-a Kantona Sarajevo izvršili pretrese stambenih objekata i službenih prostorija na četiri lokacije na području Sarajeva, kao i pretres vozila koje osumnjičena lica koriste. Tom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto više mobilnih telefona sa SIM karticama.

Osumnjičenima se na teret stavlja da su počinili krivična djela, udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, davanje dara i drugih oblika koristi i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem te primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e koja je u toku, osumnjičeni će biti predati Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu na dalje postupanje.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.