11.6.2018. 11:39
0
U Milu Tubića napadač ispalio više hitaca, supruga ga pronašla u lokvi krvi
Policija je i jučer intenzivno tragala za nepoznatim ubicom koji je u subotu u jutarnjim satima ubio Milu Tubića (66), mještanina Dizdarlija kod Bosanske Dubice.

Pored tijela ubijenog, kojeg je supruga Rada pronašla u lokvi krvi na seoskom putu 50 metara od kuće, pronađene su četiri puščane čahure. U Tubića je ispaljeno više hitaca, u predjelu vrata i grudnog koša. Kako saznajemo, oružje kojim je ubijen, nije pronađeno, a niko, navodno, nije čuo ni pucnje koji su bili kobni po 66-godišnjaka.

Motiv za ubistvo ostaje nejasan. Mještani pričaju da je Mile bio dobar i pošten čovjek, koji se nikome u selu nije zamjerio.

U neformalnim razgovorima sa mještanima saznajemo da je Mile u Dizdarlijama živio sa suprugom, da ima dva sina, jednog koji sa porodicom živi u Prijedoru i drugog koji je nedavno otišao u inozemstvo.

Komšija Milan Bašić kaže da im nije svejedno što je takva tragedija obilježila Dizdarlije, u koje se, nakon saznanja o ubistvu, uvukla neizvjesnost.

- Kao da je neki nemir ušao u selo. Miletova supruga otišla je u baštu, a on u gljive, koje je htio nabrati za unuke. Nije ga dugo bilo pa je ona na kraju otišla da ga traži. Našla ga je mrtvog i odmah zvala policiju, komšije, Hitnu... Ma, strašno - kaže Bašić.

Mile je preživljavao od invalidnine kao ratni vojni invalid te od poljoprivrede, a ovih dana čekao je i rješenje za penziju. U selu su uvjereni da mu niko nije prijetio i da nikome nije bio dužan.

Naložena je i obdukcija nad tijelom ubijenog, koja je obavljena jučer u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjoj Luci, prenosi Avaz.

- U saradnji s dežurnim tužiocem, pripadnici Policijske uprave Prijedor preduzimaju potrebne mjere i radnje radi rasvjetljavanja svih okolnosti i utvrđivanja identiteta osobe koja je počinila ubistvo - saopćeno je jučer iz Policijske uprave Prijedor.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.