13.6.2018. 21:30
0
Zenička policija rasvijetlila 12 krađa: Uhapšena dva provalnika
Zenička policija uspješno je rasvijetlila 12 teških krađa, a koje su u proteklom periodu počinjene na području grada.

Prema riječima Aldine Ahmić, glasnogovornice MUP-a ZDK, na osnovu prikupljenih materijalnih dokaza, te operativnim radom na terenu, došlo se do saznanja da je 10 krađa izvršio S.O. (32) iz Zenice.

Uz korištenje podesnog predmeta i fizičke snage, odvaljivao je PVC prozore i balkonska vrata, nakon čega je ulazilo u kuće i stanove iz kojih je otuđivalo tehničku robu, nakit, novac i druge vrijedne predmete - kaže Ahmić.

Dodaje da je osumnjičeni lociran, uhapšen, nakon čega je kriminalistički obrađen, a zatim će biti predat u nadležnost Tužilaštva ZDK.

Pored ovih, rasvijetljena su još dvije krađe, za koje se sumnjiči da ih je izvršio S.T. (38) iz Zenice, koji je, također, upotrebom predmeta i fizičke snage odvaljivalo vrata na kućama, nakon čega je ulazilo krao razne predmete, nakit i novac, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.