18.6.2018. 12:40
0
Policija USK od migranata oduzela 36 noževa, dvije palice, čekić, skalpel, sječiva, šarafciger i makaze
FOTO: MUP USK
Policijski službenici MUP-a Unsko-sanskog kantona /USK/ pronašli su prilikom akcije pretresa migranata i objekata koje koriste u Bihaću 36 noževa, dvije palice, čekić, skalpel, sječiva, šarafciger i makaze, potvrdila je Srni portparol MUP-a USK Snežana Galić.

"Svi predmeti su izuzeti i, uz izvještaj o izvršenom pretresu, biće dostavljeni Opštinskom sudu u Bihaću koji je izdao naredbu za ovu akciju, a biće dostavljena i obavijest Službi za poslove sa strancima", navela je ona. 

Policija je juče pretresla objekte Đačkog doma u Borićima, nedovršenu zgradu Doma penzionera i drugih lokacija za koje postoje operativna saznanja da se koriste za smještaj migranata. 

Pretres je izvršen s ciljem pronalaženje tragova i predmeta koji potiču iz krivičnog djela, odnosno ubistva migranta u Velikoj Kladuši. 

"Pretres u Velikoj Kladuši još nije izvršen, jer se moraju se ispoštovati zakonske procedure, odnosno naredba nadležnog suda", napomenula je ona. 

Galićeva je istakla da će dva migranta, jedan iz Alžira, a drugi iz Palestine, koji su uhapšeni zbog sumnje da su počinili ubistvo, danas biti predati kantonalnom Tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. 

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Anel Ramić danas u 13.30 časova obratiće se novinarima povodom poslednjih dešavanji u ovom kantonu. 

Migrant iz Maroka preminuo je u petak naveče, 15. Juna, od povreda zadobijenih nožem u masovnoj tuči migranata u Velikoj Kladuši.

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.