21.6.2018. 16:48
1
Sarajevo: Afganistanci privedeni nakon prijave da u stanu drže otetu ženu i dijete
Sarajevska policija privela je jučer četvericu migranata, državljana Afganistana, zbog sumnje da su u stanu, u naselju Bistrik, držali zatočenu ženu iz Šri Lanke i njenog maloljetnog sina (2005), a sumnjalo se da je žena čak i prisiljavana na spolni odnos.

Kako Faktor saznaje, za slučaj se saznalo nakon što je maloljetnik poslao poruku osobi u Engleskoj, kod koje su se on i njegova majka prvenstveno i uputili i kazao da njih dvoje već dvije sedmice u stanu zatočene drže četverica muškaraca.

Ta osoba iz Engleske je kontaktirala Graničnu policiju BiH i prijavila slučaj, a putem GPS-a je telefon sa kojeg je maloljetnik poslao poruku lociran na Bistriku.

Obaviješten je MUP Kantona Sarajevo, čiji su pripadnici jučer opkolili i upali u spomenuti stan, gdje su zatekli ženu sa djetetom, te dvojicu muškaraca, dok su druga dvojica pronađena naknadno.

Sva četverica su privedena na kriminalističku obradu, dok je žena sa djetetom smještena u sigurnu kuću na području Zeničko-dobojskog kantona, piše Faktor.

Ona, kako nezvanično saznajemo, policiji nije željela podnijeti zvaničnu prijavu protiv spomenutih osoba. 

Iz MUP-a Kantona Sarajevo danas nam je potvrđeno da su pripadnici Uprave policije MUP-a KS prekjučer zaprimili informaciju o prijavi otmice državljanke Šri Lanke i njenog sina, koje su, navodno, otela četiri državljana Afganistana.

- Na osnovu poduzetih mjera i radnji pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo utvrđeno je da nije bilo elemenata izvršenja krivičnog djela, te da su majka i dijete 21. juna 2018. godine smješteni u sigurnu kuću, dok su osumnjičena lica predata u nadležnost Službe za poslove sa strancima BiH - naveli su u odgovoru na naš upit iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a KS su nam kazali i da će kompletan operativni materijal biti dostavljen u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, piše Faktor.
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.