8.8.2018. 16:35
0
Almir Ejubović vozio BMW preko 240 km/h: I ranije "divljao" na cesti, vatrogasci morali rezati lim kako bi izvukli Ajlino i Nađino tijelo
Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv 20-godišnjeg Almira Ejubovića, koji se BMW-om X5 29. juna ove godine, zabio u stub na autocesti A1 u Butilama kod Sarajeva, kada su poginule tri mlade djevojke koje su se nalazile s njim u automobilu.

Podsjećanja radi, Ejubović se strahovitom brzinom zabio u stub, a poginule su Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17). Kantonalno tužilaštvo je zatražilo i produženje pritvora za Almira Ejubovića.

Iz smrskanog vozila marke BMW, koje se skoro prepolovilo od siline udara, izvučena su mrtva tijela dvije djevojke. Vatrogasci su, naime, morali da režu lim automobila kako bi mogli stići do tijela nastradalih djevojaka. 

Lejla Oruč, koja je još davala znakove života, prevezena je na KCUS, ali je nažalost preminula iste noći usljed teških tjelesnih povreda koje je zadobila u nesreći. Njena sestra Ajla Oruč je nedavno puštena iz bolnice i sada se nalazi na kućnom liječenju.

Vozač Almir Ejubović je bio hospitaliziran na Ortopediji u Općoj bolnici ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'', gdje ga je sve vrijeme čuvala policija KS. Zadobio je prijelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti. Kada je pušten iz bolnice, odmah je uhapšen i određen mu je pritvor.

Tužilaštvo KS je zatražilo, kao što smo već spomenuli, pritvor za Ejubovića koji se nalazi u KPZ Mostar. Kao glavni razlog navodi se da bi njegovim puštanjem na slobodu moglo doći od uznemirenja javnosti.

Ejubović vozio preko 240 km/h

Podsjećanja radi, policijski uviđaj nakon ove stravične nesreće potvrdio je kako je Ejubović upravljao BMW-om koji nije bio registrovan, a na njemu su bile registarske tablice koje ne pripadaju tom automobilu. Uzrok nesreće je, prema svim okolnostima i videu koji se pojavio na internetu, bila velika brzina neprilagođena uvjetima na cesti.

Prema pisanju Dnevnog Avaza, Ejubović je u jednom trenutku, neposredno pred nesreću, vozio preko 240 km/h. Jedan od sagovornika Avaza potvrdio je da je Ejubović vozio enormno velikom brzinom na autoputu, te je rekao da se njegov automobil doslovno zaljuljao kada je Ejubović prošao sa svojim BMW-om pored njega na autocesti. 

Almir Ejubović i ranije "divljao" na cesti

Rođaci Ajle Ibrice su za Avaz ispričali kako je Ejubović BMW-om došao po djevojke, te je ideja bila da odu u grad kako bi proslavili rođendan Ajle Oruč. Sve djevojke su se poznavale od malih nogu, te su zajedno pohađale školu. Na sreću, Ajla Oruč je preživjela i sada je na kućnom liječenju. 

Kako je rečeno u MUP-u KS, terenac BMW X5 vlasništvo je oca Almira Ejubovića i vozilo nije bilo registrovano. Na prednjoj i zadnjoj strani imao je nepripadajuće registarske oznake (689-M-155) i (669-E-I55). Interesantno je da je vozilo prije same nesreće bilo na prodaju. Ejubovićeve komšije su istakle kako je Almir tek nedavno položio vozački ispit, a čak nije uspio ni otići po vozačku dozvolu.

Komšije i poznanici Almira Ejubovića su potvrdili kako je ovaj momak "divljao" u ovom automobilu i kroz selo, te su dodali da se ova tragedija već tada mogla spriječiti da ga je neko upozorio na njegovu vožnju, ili da je bilo šta učinio. Prema pisanju Avaza, Ejubović je tokom boravka u bolnici tvrdio da se ne sjeća nesreće.

Vrlo male kazne u proteklih nekoliko godina

Ipak, kada su u pitanju kazne za ovakve i slične saobraćajne nesreće, u kojima je odgovornost na vozaču, vrlo su male kazne propisane (kroz praksu) za osobe koje su skrivile teške saobraćajne nesreće.

Mirsad Subašić je vozeći Audi A6, u alkoholiziranom stanju, na Skenderiji udario u automobil marke Peugeot, kada je smrtno stradao vozač Peugeota. Mirsad je osuđen na kaznu zatvora od 12 godina i četiri mjeseca. 

Semir Ratoder je dobio svega pet i po godina zbog nesreće u kojoj je poginula Hava Dovadžija. Njemu je pored ove kazne izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od tri godine.

Nermin Maslo je vozeći BMW usmrtio pješakinju Josipu Knežić. Pored toga, teške tjelesne povrede je tada zadobila maloljetna E.M. Maslo je osuđen na 4,5 godine zatvora.

Sin pjevačice Hanke Paldum, Mirzad Brkić, pregazio je tri pješakinje i nanio im teške tjelesne povrede. Nakon što je pobjegao iz BiH, uhapšen je i osuđen na dvije godine zatvora. Dokazano je i da je Brkić bio pod utjecajem narkotika u trenutku nesreće.

Podsjećanja radi, u toku je suđenje Sanjinu Sefiću koji se tereti da je vozeći svoj automobil usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč. Sefić je pobjegao sa mjesta nesreće nakon pogibije djevojaka, a nakon toga je pobjegao u susjednu Srbiju, gdje je uhapšen i izručen BiH. Njemu se još uvijek sudi za nesreću u kojoj su smrtno stradale dvije mlade djevojke.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.