15.8.2018. 14:09
0
Eldin Matulović uhapšen zbog krađe 25 akvarela slikara Seada Čerkeza
Sarajevski policajci jučer su u 18 sati uhapsili M. E. (25) iz Sarajeva, osumnjičenog da je opljačkao atelje slikara Seada Čerkeza.

Mladić je 10. avgusta u periodu od 12.30 do 14 sati u ulici Muhameda Hadžijahića, općina Centar Sarajevo, izvršio tešku krađu u stan koji koristi Čerkez.

Nezvanično, uhapšen je Eldin Matulović, koji je dobro poznat sarajevskoj policiji po činjenju raznih krivičnih dijela.  

Tom prilikom, prema izjavi korisnika stana, ukradena je određena suma novca i 23 umjetničke slike. O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policajci su u toku kriminalističke obrade pronašli 23 ukradene umjetničke slike, a danas je izvršen pretres stana i drugih prostorija koje koristi M. E. na području općine Centar Sarajevo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.