17.9.2018. 11:35
0
Iz Kluba novinara poručili: Neka policija i tužilaštvo otkriju ko su nalogodavci pokušaja ubistva novinara BN-a
Policija i tužilaštvo treba da dovedu do kraja istragu i što prije otkriju motiv i nalogodavce pokušaja ubistva novinara BN TV Vladimira Kovačevića, rečeno na sastanku u Klubu novinara Banja Luka.

Prije šest dana Okružni sud u Banjoj Luci odredio je jednomesečni pritvor Marku Čoliću (31) iz tog grada, osumnjičenom za pokušaj ubistva Kovačevića.

Iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva prethodno je saopćeno da je osumnjičeni upotrebom teleskopskih palica i fizičke snage, zajedno sa za sada nepoznatom osobom, 26. avgusta, Kovačeviću nanio teške povrede po glavi i tijelu.

Policija traga za drugim osumnjičenim.

Iz Kluba novinara Banja Luka dodaju i da su razmatrali učestale slučajeve prenošenja neprovjerenih i nepotpisanih tekstova raznih portala posebno na javnim servisima te podsjećaju da je dužnost i obaveza svih medija da poštuju profesionalne i etičke kodekse, te da rade u interesu javnosti prije svega, a naročito javni servisi.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.