29.9.2018. 14:54
0
Krvava odjeća i dva noža doveli istražitelje do trostrukog ubice iz Bugojna
S Denisom Seferovićem i Muhamedom Meškinom ubio i opljačkao Ankicu Krstanović, nakon čega je i njih dvojicu zbog svađe oko plijena usmrtio pa zapalio
Nakon nezapamćenog zločina koji je potresao Bosnu i Hercegovinu i region, Narcis Mekić, koji se tereti za trostruko ubistvo, tokom dvodnevnog isljeđivanja u policijskoj stanici branio se šutnjom. Mekić se sumnjiči da je prvo u bugojanskom naselju Jaklić III ubio i opljačkao staricu Ankicu Krstanović (75) te da se nakon toga, zbog svađe oko plijena, riješio svojih prijatelja i saučesnika u pljačkaškom pohodu Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23). 
Izvor blizak istrazi otkrio nam je da su policajci na smetljištu u blizini mjesta zločina pronašli krvavu odjeću privedenog Mekića. Istražitelji misle da će ovaj trag, u izostanku priznanja, biti ključan za dokazivanje njegovih zločina.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, Mekić, Seferović i Keškin provalili su nakon pijanke i drogiranja u kuću nesretne žene, gdje su je prvo tukli da bi im kazala gdje drži novac, a potom joj je Mekić nanio i povrede nožem. Vanjskim pregledom tijela ubijene primijećene su strahovite povrede glave, kao i krvni podlivi po cijelom tijelu. O tačnom uzroku njene smrti izjasnit će se vještak medicinske struke.  

Trojica mladića krenula su poslije pljačke u Meškinovu kuću u ulici Kovačuša u Bugojnu, a usput su kupili još alkohola i narkotika. U međuvremenu je Mekić bacio nož. U kući su nastavili sa zabavom dok u jednom momentu nije došlo do svađe zbog podjele plijena.  
Mekić je potegao drugi nož te je napao Meškina i Seferovića. Za sada nije utvrđeno koliko im je rana nanio. Potom je zapalio kuću i pobjegao. Kako saznajemo, istražitelji sumnjaju da je Seferović tokom požara još bio živ te da je njegova smrt nastupila od trovanja dimom.

Naš izvor nam kaže da je policija pronašla oba noža s tragovima krvi, a kod privedenog Mekića, koji se tereti za tri ubistva i pljačku, pronađen je i novac. Obdukcija tijela najvjerovatnije će biti obavljena danas na Odjelu patologije tuzlanske bolnice. Uhapšeni Mekić jučer je priveden pred dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Novom Travniku, koji je predložio da mu se odredi jednomjesečni pritvor.  

U nepune dvije godine ovo je drugi slučaj na području Srednjobosanskog kantona u kojem su žrtve starije osobe. U Gornjem Vakufu/Uskoplju u martu 2017. godine trojica razbojnika vezala su, zadavila i opljačkala 70-godišnju Almasu Bilkić. Jedan razbojnik je uhapšen nakon zločina, dok su dvojica pobjegla izvan zemlje. Istražitelji ih dovode u vezu i s drugim djelima na području Viteza i Gornjeg Vakufa/Uskoplja, piše Avaz.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.