8.10.2018. 16:38
0
"Instagram teroristi'' jednogodišnja uvjetna kazna
Prema presudi, neće ići u zatvor ukoliko u naredne tri godine ne počini bilo koje drugo krivično djelo
Milan Macura (33) iz Banje Luke osuđen je u Okružnom sudu u Banjoj Luci na uvjetnu kaznu od godinu zatvora zbog krivičnog djela terorizma, koje je počinio objavivši prijeteći status na svom Instagram profilu. 

Prema presudi, Macura neće ići u zatvor ukoliko u naredne tri godine ne počini bilo koje drugo krivično djelo.

Macura je osuđen da je preko svog Instagram profila na stranici manifestacije "Zimzograd" napisao da će se opasati eksplozivom i raznijeti u "Zimzogradu" na Trgu Krajine.

U spornom statusu zbog kojeg je optužen Macura je, između ostalog, napisao da je - prvoklasan materijal za samoubicu i da je voljan da to pokaže na primjeru Zimzograda - te da bez problema na sebe može natovariti 150 kg eksploziva C4.

- Zahvaljivat ćete mi se za 20 godina. Oslobodit ću vas pogani, smrdljivih kobasica, razrijeđenog piva, vina i rakija. Primitivizma bl. gazda, droljetina i svih ostalih piz**. Po meni će se zvati škole, ustanove, javna dobra. Djeci ćete davati moja imena... O meni će se učiti, pričati bajke - piše u poruci, piše Avaz.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.