22.11.2018. 15:49
1
Prikazan snimak uviđaja na mjestu pogibije tri djevojke, na snimcima se moglo vidjeti kako je BMW u potpunosti uništen
FOTO: Dnevni Avaz
U Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno je suđenje Almiru Ejuboviću, koji je 29. juna, upravljajući BMW-om, izazvao nesreću na autoputu A-1 u kojoj su poginule Lejla Oruč, Nađa Neradin i Ajla Ibrica, dok je bila teško povrijeđena Ajla Oruč, prenosi Dnevni Avaz.

Prikazan je snimak uviđaja na mjestu pogibije tri djevojke. Dijelovi snimka na kojima se vide tijela nastradalih tužiteljica Šejla Herceglija je izostavila jer su u sudnici bili očevi poginulih djevojaka.

Na snimcima se moglo vidjeti kako je vozilo totalno uništeno od siline udata u stub, potom različite tablice, kao i iščupani kilometar-sat. Tužiteljica je uložila dokumentaciju i time završila sa svojim dokazima, prenosi Avaz.

Među dokazima spomenula je i tri Ejubovićeva saobraćajna prekršaja, na šta je njegov advokat Senad Dupovac burno regirao. Kazao je da su sve tri kazne plaćene i da njegov branjenik nijednom nije sankcioniran zbog brze vožnje.

Advokat je predložio svoje dokaze. U prvi mah nije se mogao izjasniti hoće li Ejubović svjedočiti u svoju korist, jer je, kako je Dupovac rekao, sve ovo optuženom teško palo, zbog čega pije apaurine.

Ipak, Dupovac je predložio Ejubovićevo saslušanje, rekavši da je mladić spreman na to, što je sudija Husein Delalić odobrio.

Dupovac je, također, predložio da svjedoči doktorica Ruža Miličević iz Klinike za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru. Ona je, također, zatvorski ljekar u Kaznenopopravnom zavodu Mostar i radi s Ejubovićem. 

Dupovac želi da psihijatrica govori o psihičkim posljedicama koje je ova nesreća ostavila na Ejubovića. Sudija Delalić je dozvolio izvođenje ovog dokaza, dok je odbio ponovno saobraćajno vještačenje, kao i saslušanje Hamze Japalaka, Mehmeda Đelilovića, Ejubovićevog sportskog trenera, i Melise Svrake, piše Avaz.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.