25.11.2018. 18:07
0
Policajcu zapaljen Mercedes
FOTO: Dnevni Avaz
U ulici Obala Luke Vukalovića u Trebinju jučer je tri sata poslije ponoći izbio požar na Mercedesu, vlasništvo policajca B. V. (25). Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o namjernoj paljevini automobila, prenosi Dnevni Avaz.

Prema pisanju ovog lista, nepoznata osoba jučer ih je u 3.15 sati telefonom obavijestila da na ulici gori Mercedes.

Odmah su alarmirani pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, koji su lokalizirali požar. U požaru je u potpunosti izgorjelo vozilo.

Prema riječima Srđana Vukanovića, portparola Okružnog tužilaštva Trebinje, uviđaju su, osim policajaca, prisustvovali i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje te vještak mašinske struke.

- Sa mjesta događaja izuzeti su tragovi, a više detalja bit će poznato nakon vještačenja - izjavio je Vukanović.

Ovo je, inače, već druga paljevina, jer je prije nepuni mjesec na Trgu Petral izgorio BMW, vlasništvo Vase Tarane. Siniša Laketa, načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje, kaže da je istraga u toku i da se informacije s terena provjeravaju.

- Ono što mogu poručiti svima onima koji se odlučuju na ovakve stvari jeste da je policija spremna da odgovori na zadatke. Sama paljevina uništava tragove na mjestu događaja ili veći dio njih i otežano je dokazivanje. Očigledno se radi na tome da se spriječi rad policije, ali i mi imamo poruke - poručio je Laketa.

Dodao je da postoje operativni podaci koji ukazuju na izvršioce paljevina, ali ne postoji dovoljan broj dokaza pa zbog toga te osobe još nisu procesuirane, piše Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.