1.12.2018. 12:37
0
Ubistvo policajaca: Zatražen pritvor za uhapšenog Obradova
Kantonalno tužilaštvo KS predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Milošu Obradovu koji se dovodi u vezi sa ubistvom policajaca.

- Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke, prikrivati dokaze, potom, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti – kažu iz Tužilaštva KS.

Podsjećamo, jučer su Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišili slobode Miloša Obradova na području Pala, a koji se dovodi u vezu sa ubistvom dva sarajevska policajca 26. oktobra na Alipašinom Polju.

Obradov je automafijaš iz Istočnog Sarajeva koji je i ranije privođen tokom istrage ubistva dva policajca. 

Iz SIPA-e je saopćeno da je lišavanju slobode osumnjičenog prethodilo preduzimanje operativnih aktivnosti SIPA-e u saradnji s Tužilaštvom Kantona Sarajevo, Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

- Nakon izvršenih pretresa stana, drugih prostorija i pokretnih stvari, osoba lišena slobode predata je u nadležnost Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćeno je iz SIPA-e.

(NAP/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.