4.12.2018. 10:12
0
Majka koja je ubila bebu dobila 20 mjeseci zatvora
Sudija općinskog suda u Sarajevu Nedim Ćosić prihvatio je sporazum o priznanju krivice koji je s Tužilaštvom Kantona Sarajevo potpisala Amela Džajić (33), optužena za ubistvo tek rođene ženske bebe 2. juna ove godine u Sarajevu.
Ameli Džajić je jučer izrečena i zatvorska kazna u trajanju od godinu i osam mjeseci zatvora za krivična djela čedomorstva i falsificiranja isprave, potvrdio nam je njen branilac, advokat Omar Mehmedbašić. Suđenje Džajić bilo je zatvoreno za javnost.

Prema navodima iz optužnice, Amela Džajić porodila se 31. maja u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje je rodila živo žensko dijete. Bebu je usmrtila čim je izašla iz bolnice 2. juna u poslijepodnevnim satima u stanu na Ilidži, koji je koristila zajedno sa Z. B.

Novorođenče je, navodi se u optužnici, ugušila jastukom, koji je, zajedno s tijelom, stavila u crnu najlonsku vreću za smeće. Vreću s tijelom bebe stavila je u crveni platneni ceker, koji je bacila u kontejner ispred zgrade u kojoj je stanovala.

Džajić nije negirala čedomorstvo, ali ne na način kako je to Tužilaštvu prikazao njen bivši partner Z. B., s kojim je živjela u unajmljenom stanu i čije je dijete ubila. 


Slučaj je, inače, rasvijetljen 15. jula, kada je majka uhapšena. Amela Džajić je nakon tri mjeseca provedena u pritvoru tuzlanskog zatvora puštena na slobodu.

Optužena Džajić teretila se i za falsificiranje otpusnog pisma iz bolnice.

- Odbrana smatra da je ovom kaznom ispunjena specijalna i generalna prevencija činjenja ovakvih krivičnih djela. Također, utvrđeno je da je optužena u vrijeme izvršenja djela bila smanjeno uračunljiva - kazao nam je advokat Mehmedbašić, piše Avaz.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.