5.12.2018. 15:45
0
Spriječeno krijumčarenje migranata iz BiH u Hrvatsku
Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine 4. i 5. decembra 2018. godine u tri odvojena slučaja spriječili su krijumčarenje 14 osoba afroazijskog porijekla iz BiH u Republiku Hrvatsku. U graničnom pojasu na području Livna službenici Jedinice granične policije Kamensko 4.12.2018. spriječili su krijumčarenje dvojice državljana Sirije i dvojice državljana Maroka. U vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se bh. državljanin E.S. (1979.), koji je kontroliran u Mercedesu, bh. nacionalnih oznaka.
Istoga dana, na području Ljubuškog službenici JGP Doljani spriječili su krijumčarenje petero državljana Irana i jednog državljanina Iraka. Nalazili su se u Škodi, bh. nacionalnih oznaka, kojom je upravljao bh. državljanin F.T. (1995.). Jutros, 5.12.2018. službenici JGP Gorica spriječili su krijumčarenje četiri državljana Irana. Otkriveni su u Mercedesu, bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao S.B. (1991.), državljanin BiH. 
Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje ljudi“ o događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH, i protiv njih ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. 

Na području Brčkog i Bijeljine zaplijenjena tekstilna roba

Pripadnici GPBiH 4.12.2018. godine na području Brčkog i Bijeljine zaplijenili su veću količinu tekstilne robe zaštićenih robnih marki „Adidas“, „Nike“, „Hugo Boss“, „Tommy Hilfiger“ i dr. 
Kontrolom Pasata, bh. registarskih oznaka, službenici GPBiH su u saradnji sa službenicima Policije Brčko distrikta BiH, uočili 121 jaknu, 178 kompleta sportskih dresova i 15 trenerki.Vozilom je upravljao G.Đ. (1997.). 
U Bijeljini je u Pasatu, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao S.M. (1964.) otkriveno 350 farmerki.  Državljani BiH nisu posjedovali dokumentaciju o porijeklu robe i protiv njih će nadležnim tužilaštvima biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „nedozvoljena trgovina“. Roba je privremeno oduzeta.

Lišen slobode zbog krađe

Službenici JGP Doljani 3.12.2018. lišili su slobode H.S. (1999.) jer je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Gračanica raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Bh. državljanin kontroliran je pri ulasku u BiH na prijelazu Gabela i predat službenicima PU Gračanica. 
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.