24.12.2018. 13:08
0
Na graničnim prijelazima šest osoba lišeno slobode
Otkriveni krivotvoreni dokumenti Češke i Italije
Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 22.12.2018. godine oduzeli su dvije krivotvorene putne isprave i dvije lične karte Češke Republike koje su na uvid dali državljani Republike Turske. Pregledom prtljaga na drugoj liniji graničnih provjera nađeni su originalni dokumenti na osnovu kojih je utvrđen njihov identitet. Dvojica državljana Turske na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigli su letom iz Istanbula. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Prema njegovoj naredbi krivotvoreni dokumenti su privremeno oduzeti, a državljani Turske vraćeni u Istanbul. 

Dan ranije, 21.12.2018. službenici JGP Brod kontrolom trojice stranih državljana otkrili su tri krivotvorene lične karte Italije kojima su pokušali izaći iz BiH. Kontrolirani su na prijelazu Brod u autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo – Dortmund. Nisu posjedovali druge dokumente na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njihov identitet, a u razgovoru sa našim službenicima izjavili su da dolaze iz Irana. Predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje. 


Na graničnim prijelazima šest osoba lišeno slobode

Službenici JGP Zvornik 24.12.2018. lišili su slobode D.B. (2000.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Policijska uprava Zvornik raspisala potragu zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak i predat službenicima PU Zvornik.

Dan ranije, 23.12.2018. na izlasku iz BiH na prijelazu Brod lišen je slobode M.K. (1949.) jer ga potražuje Osnovni sud u Derventi radi izvršenja prekršajne sankcije. Službenici JGP Brod državljanina BiH i Republike Hrvatske predali su službenicima Sudske policije Doboj.   

Na prijelazu Gradiška pri ulasku u BiH 23.12.2018. lišen je slobode Z.D. (1969.). Utvrđeno je da bh. državljanina potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje“. Dan ranije, 22.12.2018. službenici ove jedinice na prijelazu Gradiška lišili su slobode Ž.E. (1994.) državljanina BiH i RH jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „krađa“. Predati su službenicima Sudske policije Gradiška. 

Službenici JGP Orašje 22.12.2018. prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje lišili su slobode J.P. (1993.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Državljanin BiH i RH predat je službenicima Sudske policije Odžak.  

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla 21.12.2018. pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode A.K. (1990.). Provjerama je utvrđeno da bh. državljanina potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „šumska krađa“. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu. 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.