25.12.2018. 11:52
0
Jasmin Čatak na Hrasnom pucao u Harisa Dževlana kojem je metak prošao pored srca: Čatak se uputio prema ćevabdžinici i onda se ubio
FOTO: Slobodna Bosna
U pucnjavi koja se jučer dogodila u sarajevskom naselju Hrasno jedna osoba je smrtno stradala, dok je druga teško ranjena.

Prema pisanju Dnevnog Avaza, Jasmin Čatak je jučer došao u zgradu u ulici Azize Šaćirbegović na broju 12 u naselju Hrasno, te je ispred lifta ispalio hitac u Harisa Dževlana. Dževlana je metak pogodio u srce, te izašao kroz ruku.

Razlog pucnjave raniji novčani dug

Prema riječima mještana i očevidaca, muškarac koji je ranjen nedavno je prodao automobil osobi koja je pucala u njega, te je zbog neraščišćenih računa došlo do svađe između njih dvojice, a sve je to kulminiralo upotrebom oružja.

Prema pisanju Avaza, obojica muškaraca žive u istoj zgradi na Hrasnom. Nakon što je ranio Dževlana, Čatak se uputio prema obližnjoj ćevabdžinici gdje je nakon toga izvršio samoubistvo.

Iako je ranjen u predjelu grudnog koša, prema posljednjim informacijama koje dolaze iz bolnice, Dževlan je van životne opasnosti. On je zadobio dvije rane, jednu u predjelu grudnog koša, a u drugu u predjelu podlaktice. Odmah mu je ukazana medicinska pomoć, konstatovane su mu teške tjelesne povrede, ali ne opasne po život, te je njegovo stanje sada stabilno.

Na oficijalnom sajtu MUP-a Kantona Sarajevo stoji sljedeće:

"Dana 24.12.2018. godine u 16:50 sati od strane dispečera Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obaviještena je III PU da je u haustoru zgrade, ulica Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja. Odmah na lice mjesta, izašli su policijski službenici Treće PU, kojom prilikom je provjerama utvrđeno da je jedno lice zadobilo povrede, a radi se o licu Dž.H., rođen 1972. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Povrijeđeno lice, vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, preveženo je u Opću bolnicu “Prim. dr. “Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje je zadržano na daljem liječenju. 

Izvršenim obilaskom navedenog lokaliteta, u neposrenoj blizini mjesta događaja, pronađeno je beživotno tijelo muške osobe sa povredama nanešenim vatrenim oružjem. Utvrđeno je da se radi o Č.J., rođen 1961. godine u Banjaluci, nastanjen u Sarajevu, koji je neposredno nakon upotrebe vatrenog oružja prema licu Dž.H., izvršio samoubistvo. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, konstatovana je smrt istog. 

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na lice mjesta, rukovodio uviđajem, a kojem su prisustvovali policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te ovlašteni sudski vještaci balističke i medicinske struke. Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenog događaja"
, stoji u saopćenju MUP-a KS.

Ranjeni muškarac van životne opasnosti

Policiji je, inače, neposredno nakon pucnjave dojavljeno da dvije osobe nepomično leže na šetalištu. Pored ubijenog muškarca pronađen je pištolj što upućuje na samoubistvo. Okolne ulice bile su blokirane i policija je prvobitno tragala za osobama koje su pucale u muškarca, dok se nije ispostavilo da se sam ubio. Jasmin Čatak je kasnije otišao do ćevabdžinice Zmaj, a nakon toga je izvršio samoubistvo.

Muškarac koji je popodne ranjen u pucnjavi zadobio je prostrelnu ranu blizu srca i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, kao što smo već naveli. Dežurni ljekar Opšte bolnice u Sarajevu jučer je rekao da je pacijent hospitalizovan i da će uskoro biti operisan, ali se još ne zna kada.

Podsjećanja radi, prema pisanju sarajevskih medija i izjavama komšija, muškarac koji je ranjen nedavno je prodao automobil osobi koja je pucala u njega te je zbog neraščišćenih računa došlo do svađe između njih dvojice. Sve je to kulminiralo upotrebom oružja. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.