10.1.2019. 20:30
0
U kasinu "Admiral" igrali sa lažnim novčanicama od 100 eura: SIPA uhapsila dvije osobe
FOTO: Source.ba / Arhiva
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišili su slobode dvije osobe na području općina Čitluk i Posušje, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično djelo ''krivotvorenje novca''.

Naime, osumnjičeni su dana 6. januara u kazinu „Admiral“ u Čitluku, stavili u promet 26 novčanica u apoenima od 100 eura, za koje postoji osnovana sumnja da su krivotvorene, saopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom pretresa osumnjičenih osoba, prostorija i vozila, pronađeni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni i dvije sim kartice, jedan USB, identifikacioni dokumenti i određene količine novca u raznim valutama i apoenima.

Nakon izvršene kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.