15.1.2019. 10:45
0
Djevojčica iz Čitluka preminula nakon komplikacija s pljuskavicama i upalom pluća
Devetogodišnja djevojčica iz Čitluka preminula je u vozilu Hitne pomoći na putu do bolnice u Zagrebu. Navodno je imala komplikacije nakon pljuskavica i upale pluća.

U vozilu Hitne pomoći stanje se pogoršalo između Splita i Zadra. Hitna je skrenula u Zadar s ciljem da joj se pruži pomoć u bolnici, ali je bilo kasno. 
 
Djevojčicu su u nedjelju u 12 sati vozilom Hitne pomoći uputili iz Mostara u Zagreb, piše "24sata.hr".

Tamo ih je čekao spreman ljekarski tim. Poznanici porodice kažu da su njeni roditelji putovali u vozilu iza njih. Odjednom na autocesti, negdje između Splita i Zadra, djevojčici se stanje naglo pogoršalo. Ekipa Hitne pomoći skrenula je prema Zadru da bi stigli u najbližu bolnicu.

Uprkos silnom trudu zadarskih ljekara, koji su učinili sve da bi joj spasili život, djevojčica je oko 19 sati preminula. Prema prvim informacijama, riječ je o komplikacijama koje su izazvale pljuskavice.

Nezvanično, djevojčica je na autocesti između Splita i Zadra pala u arest - prestali su joj raditi pluća i srce. Hitna je navodno izgubila i puno vremena tražeći put do zadarske bolnice, prenosi Avaz.ba. 

 
- Vodene kozice (pljuskavice), upala pluća i gnojna sepsa bili su uzrok smrti - kazali su poznanici ove porodice, dodajući i da je u mostarskoj bolnici sve urađeno kako treba.




(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.