19.1.2019. 18:57
0
Pomoć kasno stigla: Bosanac u Italiji čistio cisternu pa se ugušio
Vozač cisterne umro je od posljedica gušenja dok je čistio unutrašnjost spremina na javnom parkingu u Vilafranki, u italijanskom okrugu Verona.

Pretpostavlja se da je 44-godišnji vozač, državljanin BiH, preminuo u četvrtak, 17. januara, u večernjim satima, piše "Corriere del Veneto".

U petak ujutro trebao je cisternu napuniti polistirenom, ali se nije pojavio na utovaru. Njegova kompanija je GPS-om detektora locirala cisternu i uputila poziv hitnim službama.

Policijska patrola, vatrogasna i ekipa Hitne pomoći u petak oko podne došle su do cisterne u industrijskoj zoni Vilafranka. U unutrašnjosti spremnika otkrili su tijelo vozača kojem nije bilo spasa.

Pretpostavlja se da je vozač pokušavao očistiti unutrašnjost cisterne, a umro je od gušenja nitroznim plinovima koji su ostali u spremniku nakon transporta.

Vozač je bio državljanin BiH koji je živio u Italiji, gdje je radio za tamošnju kompaniju za drumski prijevoz. Na mjesto tragedije u Vilafranku stigao je s praznom cisternom, nakon što je istovario teret u La Speciji, prenosi Srpska.info. 



(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.