28.1.2019. 13:44
0
Jednomjesečni pritvor osumnjičenima u predmetu Frane Gavranović i drugi
Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora osumnjičenima u predmetu Frane Gavranović i drugi, donio je rješenje kojim je osumnjičenima Frani Gavranoviću i Dušku Simkiću određen pritvor.

Pritvor je određen zbog zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo.

Pritvor  po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 24. februara ili do drugačije odluke Suda.

Frane Gavranović i Duško Simkić osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, saopćeno je iz Suda BiH.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.