1.2.2019. 13:49
0
Par iz BiH uhvaćen u Hrvatskoj s 1,5 kilograma heroina
Više od 1,5 kilograma heroina, čija se vrijednost procjenjuje na oko 150 hiljada KM, otkrila je jučer splitska policija u automobilu bosanskohercegovačkih registarskih oznaka kod Šestanovca.

U policiji se saznaje kako su, nakon kontrole granične policije Imotski, kriminalisti na ulazu u Hrvatsku pregledali Škodu bh. registarskih oznaka, koju je vozio 43-godišnjak, a na suvozačevom sjedištu bila je 38-godišnjakinja, također državljanka BiH.

U automobilu su pronađena tri paketa s ukupno 1.515 grama heroina, a vozač i suvozačica odmah su uhapšeni te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Uz krivičnu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, oboje su jutros odvedeni u pritvor. 

Vrijednost heroina koji se kupuje naveliko je 25.000 eura, koliko kod dilera košta kilogram te droge, dok se na ulici gram heroina prodaje za oko 100 KM, prenose nezavisne.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.