7.2.2019. 15:12
0
SIPA uhapsila devet osoba
U okviru operativne akcije kodnog naziva "Pečat", Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsila je devet osoba.

Policijski službenici SIPA-e, u saradnji s policijskim službenicima MUP-a RS, MUP-a Unsko-sanskog kantona i Policije Distrikta Brčko, od ranih jutarnjih sati provode operativnu akciju kodnog naziva "Pečat", u okviru koje je uhapšeno devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 340. KZFBiH, u vezi s krivičnim djelom krivotvorenje isprave iz člana 373. KZFBiH, stav (2), a u vezi sa članom 31. KZFBiH saučesništvo.
 
Prilikom realizacije operativne akcije izvršeni su pretresi na osam lokacija na području Velike Kladuše, Cazina, Bužima, Novog Grada, Bosanske Dubice, Prijedora, Banje Luke i Distrikta Brčko BiH, i do sada su privremeno oduzeti: više mobilnih telefona sa SIM karticama, laptop, diploma o završenom školovanju, svjedočanstava o završenim razredima srednje stručne spreme i druga dokumentacija za koju se sumnja da je krivotvorena, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon izvršene kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšeni će u zakonskom roku biti predati u daljnju nadležnost Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, uz čiju su koordinaciju ove aktivnosti izvedene, saopćeno je iz SIPA-e.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.