14.2.2019. 15:05
0
Traži se produženje pritvora za napadače: Migranti pretukli R.B., uzeli mu novčanik, bankovne kartice i mobilni telefon
FOTO: Source.ba / Arhiva
Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za dvojicu migranata iz Alžira, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.

U pitanju su Yazid Smati (2000.) i Essad Lebbad (2000.), državljani Alžira, koji se sumnjiče da su, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, 13. februara u noćnim satima, fizički nasrnuli na oštećenog R.B., u kući koju koristi te mu oteli novčanik za novcem, lična dokumenta, bankovne kartice i mobilni telefon, a potom se udaljili u nepoznatom pravcu.

Nakon izvršenja krivičnog djela Alžirci su u mjestu Nova Topola, ukrali bicikle za sada nepoznatih vlasnika.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih, saopćeno je danas iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

Izvještajem, koji je dostavljen ovom tužilaštvu iz policije u Bosanskoj Gradišci, obuhvaćen je i osumnjičeni maloljetni A.M., rođen 2002.godine, državljanin Palestine, koga će u toku dana ispitati tužioc za maloljetnike.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.