18.2.2019. 14:34
0
Bulbul i Delić žele priznati krivnju za navođenje na prostituciju
U sarajevskom Kantonalnom sudu danas je odgođeno suđenje Selvedinu Bulbulu i ostalim optuženim u ovom predmetu kojima se na teret stavlja navođenje na prostituciju, nedozvoljena trgovina i pranje novca.

Suđenje je odgođeno jer su odbrane prvooptuženog Selvedina Bulbula i drugooptužene Selme Delić najavile da sa Tužilaštvom pregovaraju o potpisivanju sporazuma o priznanju krivnje.

Osim Bulbula i Delić, na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su i Ehlimana Čehajić, Arnela Ožegović te Lamija Avdić, piše Faktor.

Svi oni uhapšeni su u policijskoj akciji kodnog naziva "Neon" zbog sumnje da su od 2008. do 2018- godine organizovali pružanje seksualnih usluga u noćnom klubu "Orlando" u sarajevskom naselju Dobrinja. Za to su, prema optužnici,  vrbovali djevojke kojima su obećavali laku i brzu zaradu, a one su usluge pružale klijentima po cijeni od 150 do 200 KM. Polovinu tog novca bi Bulbul i Delić zadržavali za sebe.

Predsjedavajući Sudskog vijeća Igor Todorović naredno ročište je zakazao za 4. mart, piše Faktor.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.