21.2.2019. 14:50
0
Počelo suđenje bokseru Marku Čoliću: Kovačević u sudnici opisao napad, "Šta se ovo dešava, ubit će me!"
U Okružnom sudu u Banjoj Luci danas je počelo suđenje bokseru Marku Čoliću, optuženom za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića, novinara BN televizije, prenosi Avaz.

Kovačević je u sudnici detaljno opisao napad, navodeći da je pomislio: "Šta se ovo dešava, ubit će me!"

- Nemate vremena za strah. To je klasična borba da sačuvate glavu - rekao je Kovačević.

Optužnicom Čolić se tereti da je, zajedno s Nedeljko Dukićem, koji je u bijegu od 26. avgusta,  pokušao ubiti Kovačevića, koga su teleskopskim palicama izudarali po glavi i tijelu ispred zgrade u kojoj stanuje, piše Avaz.

Kovačević je tokom svjedočenja naveo da se te večeri vraćao kući nakon što je završio TV prilog sa protesta grupe "Pravda za Davida" u centru grada. Prisjetio se da je na parkingu pred zgradom uočio dvojicu muškaraca, koji su preko glava imali kapuljače. U prvi mah nije obraćao pažnju na njih, sve dok žurnim koracima nisu krenuli prema njemu.

- Prvo sam pomislio da se neko od poznanika želi našaliti sa mnom. Međutim, kreću da trče prema meni, s prijeda i s leđa. Čujem zvuk rasklapanja teleskopske palice i ubrzo je uslijedio prvi udarac u glavu. Zatim i drugi. Padam na zemlju, oni nastavljaju da me udaraju. Borim se, pokušavam da zaštitim glavu - opisao je Kovačević, prenosi Avaz.

Instiktivno je, kaže, neartikulirano počeo vikati i galamiti nakon čega su napadači pobjegli. Pokušao je vidjeti kojim autom su pobjegli, ali su mu u napadu spale naočale i nije vidio tablice. Ipak, prije napada je, kaže, vidio lica napadača. Jednog od njih je detaljno opisao i prepoznao, navodeći da se radi o optuženom Marku Čoliću. Drugog napadača, kako tvrdi, iako je vidio, nije mogao opisati, niti prepoznati.

Tokom Kovačevićevog svjedočenja optuženi Čolić se smješkao, zbog čega je upozoren od predsjednika Sudskog vijeća Branimira Jukića.

- Ja sam uvijek nasmijan i raspoložen, normalan sam momak. Ali, dobro, neću ga više ni pogledati - odgovorio je Čolić, koji do kraja svjedočenja zaista nije ni pogledao Kovačevića.

Specijalista sudske medicine doktor Milan Srdić u sudnici je rekao da je Kovačević u napadu zadobio teške povrede u vidu nagnječenja - kontuzije mozga kao i rascjep uha.

Zoran Obradović vješačio je biološke tragove s pronađene metalne palice te sa odlomljenog dijela druge palice. Na dršci palice pronašao je dva DNK traga Marka Čolića. Jedan koji se u potpunosti podudarao s Čolićem i drugi za koji je rekao da je miješani trag najmanje četiri osobe. U tom miješanom tragu Čolić je bio manjinski donor, dok je većinski nepoznata muška osoba. Na metalnom dijelu palice pronađen je Kovačevićev DNK, dodaje Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.