26.2.2019. 8:57
0
Miralemu Karahodžiću godina i po zatvora za pljačku kladionice: Izvini, seko, sad ću ti ući za pult i uzeti novac
Kantonalni sud u Zenici osudio je Miralema Karahodžića iz Kaknja, zvanog Tale, na godinu i po zatvora za razbojništvo. Karahodžić je u avgustu prošle godine ušao u sportsku kladionicu, odakle je ukrao 1.058 KM.

Prijeteći nožem, zaposlenici O. A. obratio se riječima: “Izvini, seko, sada ću ti ući za pult i uzeti sav novac.“ Na to mu je ona odgovorila: „Nećeš moći“, nakon čega je nož, koji je imao u lijevoj ruci, okrenuo prema njoj – navodi se u presudi.

Nakon toga zaposlenica se, u strahu za svoj život i sigurnost, odmakla od kase, iz koje je Karahodžić uzeo 1.058 KM.

- Zatim se s plijenom uputio u prodavnicu sportske opreme S.R., u kojoj je za određeni dio ukradenog novca kupio odjevne predmete koje je u kabini presvukao - navodi se u presudi.

Na suđenju su, između ostalih, svjedočili i pripadnici Policijske stanice Kakanj, koji su kazali da su uvidom u brojne videonadzore utvrdili da je Karahodžić počinio pljačku.

Interesantno je i to da je Karahodžić radio u RMU Kakanj. Priznao je pljačku, a inače je do sada pet puta osuđivan za različita krivična djela, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.