11.3.2019. 16:36
4
Vlasnica Golfa proganjala Naidinog momka pa se Muris naljutio: Zapalit ću joj auto
FOTO: facebook: Naida Karić i Muris Hodžić
U Općinskom sudu u Sarajevu danas je pred sutkinjom Jasminom Sazdovski razmatran prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje pritvora Naidi Karić, njenom momku Murisu Hodžiću, Hasi Mujiću i Amelu Jašareviću, osumnjičenima za oštećenje tuđe stvari i izazivanje opće opasnosti.

Svi oni se terete za paljenje Golfa 7, vlasništvo Mine Hadžijusufović, 8. marta ove godine na Dobrinji, kojom prilikom su u požaru uništena još tri vozila.


Objašnjenje advokata

Branilac Naide Karić i Murisa Hodžića, advokat Izet Baždarević na sjednici je potvrdio da je Naida prije godinu bila u sukobu s vlasnicom Golfa 7. Djevojke su se potukle, a, prema riječima advokata, oštećena u ovom predmetu je tada polila kiselinom Naidino vozilo i razbila stakla. Poslije toga njih dvije nisu se viđale, a prije nekog vremena Mina je srela Murisa, nakon čega je u više navrata pokušavala doći do njega.

- Muris Hodžić se odbijao viđati s oštećenom jer je imao ozbiljnu vezu s Naidom. Vidjet ćete iz poruka nemoralnog sadržaja koje je oštećena slala da je Naidu vrijeđala i nazivala je kopiletom. Muris nije ništa poduzimao, ali je tačno da je zbog takvog ponašanja rekao Naidi: „Ja ću zapaliti njeno vozilo.“ Naida se s njim nije složila i nije mu dala podršku - napomenuo je advokat Baždarević, naglasivši da Naida nije znala ni kada je oštećenoj zapaljeno vozilo.

Advokat je ukazao na to da Karić nikoga nije poticala, a kamoli platila da se zapali Golf Mine Hadžijusufović. Za Murisa Hodžića Baždarević je kazao da nema dokaza da je učestvovao u paljenju vozila.


Bolesno dijete

Naida Karić je kroz suze sutkinji saopćila da joj je dijete od pet i po godina prije četiri dana izašlo iz bolnice te da se o njemu nema ko brinuti. Naidi su u Srebrenici ubijeni roditelji, a ostala joj je samo nana. Karić pristaje i na kućni pritvor, ali moli da bude s djetetom koje mora primati terapiju.

Advokati Omar Mehmedbašić i Dijana Hasić, branioci Hase Mujića i Amela Jašarevića, za koje se sumnja da su izvršioci, također su zatražili da se odbije prijedlog za njihovo pritvaranje.
 
Dijana Hasić je napomenula da je Haso Mujić u Tužilaštvu objasnio svoju ulogu rekavši da je tačno da su on i Muris bili na parkingu, ali da on nije bio upoznat s tim šta će se desiti.

Advokat Mehmedbašić je, također, napomenuo da je njegov branjenik Amel Jašarević  izrazio želju da ga se pošalje u KPZ Zenica ukoliko mu se eventualno odredi pritvor, prenosi Avaz.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.