14.3.2019. 11:19
0
Oduzeto 230 kilograma sitno rezanog duhana vrijednog 36.000 KM
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine su u dve odvojene akcije oduzeli 230 kilograma sitno rezanog duhana, vrijednog 36.000 KM.

Duhan su u putničkom motornom vozilu, u vlasništvu T.P., otkrili pripadnici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalnog centra Tuzla, postupajući u skladu sa instrukcijama Tužiteljstva BiH. 

-Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 150 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica - pojašnjava se u saopćenju UIO BiH.

I na području općine Živinice, kod fizičkog lica, pronađeno je 80 kg duhana, koji nije na propisan način obilježen akciznim markicama.

Protiv počinioca bit će podnesen izvještaj, a zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.