23.3.2019. 14:55
0
Tužilaštvo KS dalo rok od 24 sata Bakiru Hadžiću, vlasniku restorana "Una", da se javi policiji u Novom Sarajevu
FOTO: Dnevni Avaz
Vlasniku sarajevskog restorana „Una“ Bakiru Hadžiću, koji je osumnjičen u predmetu „Kasa“ za utaju poreza, Tužilaštvo KS dalo je rok od 24 sata da se javi Policijskoj stanici Novo Sarajevo, prenosi danas Dnevni Avaz.

Hadžić prije tri dana nije pronađen na adresi stanovanja u Sarajevu, a članovi njegove porodice kazali su istražiteljima SIPA-e da se on nalazi u Rijeci. No, naknadnim provjerama utvrđeno je da je on ipak u Zagrebu, na navodnim ljekarskim pretragama. Sumnja se da on izbjegava pozive da dođe u BiH, prenosi Avaz.

- Njegov advokat nas je obavijestio da će on doći u nedjelju i da se nalazi kod doktora. No, njemu je dat rok. Ukoliko se ne pojavi, mi ćemo tražiti da mu se odredi pritvor i onda ide raspisivanje potjernice – kaže Avazov izvor.

U ovom predmetu ukupno je uhapšeno 13 osoba, ali je pritvor zatražen za vlasnike softverske firme „Insipirit“ Olega Krautblatta i Ines Juretić. Za ostale osumnjičene  Nedžada Rašidagića  (''Metropolis''), Edina Vretu (''Kibe Mahala''), Željka Ljubasa (''Luka''), Nejru Ibrović (''Montana''), Šaćira Čedića (''Vatra'') i Džemaila Selimanovića (''Portofino'') predložene su mjere zabrane koje podrazumijevaju zabranu upravljanja poslovanjem, sastajanja s osumnjičenim, svjedocima, odnosno konobarima i zabranu prilaska objektima.

Za ove osobe su zatražene mjere zabrane jer su priznale izvršenje djela i pristale na saradnju s Tužilaštvom KS. No, advokati još nisu dobili rješenje je li Općinski sud u Sarajevu i prihvatio prijedlog Tužilaštva KS. Porezna uprava FBiH jučer je zatvorila njihove objekte.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.