16.4.2019. 14:20
0
Osuđen pedofil iz Ljubuškog koji je spolno zlostavljao i iskorištavao djevojčice mlađe od 15 godina
FOTO: Ilustracija
Zbog osam krivičnih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta zadovoljenjem pohote pred djetetom mlađim od 15 godina, na splitskom Općinskom sudu je osuđen 55-godišnji I. M., otac troje djece rodom iz Ljubuškog, prenosi danas Avaz.

Bludnik koji je napastvovao djevojčice iz komšiluka osuđen je na ukupno godinu i deset mjeseci zatvora, s tim da će, po pravomoćnosti presude, 10 mjeseci odležati iza rešetaka, dok preostalih godinu neće, ako u roku od tri godine ne počini neko novo krivično djelo, prenose hrvatski mediji.

Tereti se da je u Kaštelima od mart 2011. do novembra 2012. godine u više navrata prilazio dvjema djevojčicama iz komšiluka u dobi od 11 i 12 godina te se pred njima samozadovoljavao. 

Isto je radio i pred 13-godišnjakinjom iz iste ulice, zatim 11-godišnjakinjom, koju je pitao hoće li ga dotaknuti dok se samozadovoljava. Isto je ponovio i pred osmogodišnjom djevojčicom.

55-godišnjak je u istom razdoblju prilazio još jednoj osmogodišnjoj djevojčici i pristupao joj na isti način.

Osim tih šest djevojčica, na taj je način zlostavljao i dvije šestogodišnjakinje iz iste ulice, od kojih je jednoj ponekad nudio i slatkiše ako ga dodirne po spolovilu, dok je drugoj dirao kosu dok se samozadovoljavao.

Za svako od ovih krivičnih djela dobio je po pola godine zatvora, što je potom objedinjeno u jedinstvenu kaznu od godine i 10 mjeseci.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.