20.4.2019. 17:46
0
Mostarska liska: Večeras predstava 'Zašto je poludeo gospodin R?'
Predstava "Zašto je poludeo gospodin R?", u izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd, na programu je večeras, drugog dana Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska 2019", u Narodnom pozorištu u Mostaru u 20 sati.

 Predstavu, rađenu po filmu Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera, režirao je Bobo Jelčić.

 "Stroj uzleta melje pojedinca. Fasbinder se buni protiv nehumanog napretka. Nama je blizak ovaj film, u vrijeme dok mi u našim zemljama koje su nastale poslije rata ili u vrijeme rata, nastojimo (mada ja ne volim tu vrstu analogija) prikačiti se za bolji život koji nam nudi EU ili neko drugo tijelo, kad naši političari konstantno govore o 4,0 posto napretka, povjećanju BDP-a.

 Ako pratite vijesti, najčešće su rečenice o jednom fiktivnom porastu BDP-a, koji se onda preliva na porast plaća, penzija, sugerira se svim sredstvima ekonomska stabilnost, jedan napredak, suficit sredstava koje imamo, zapravo, jedna bolja budućnost. Pritom, ostale su u pojedincima traume od rata i ne samo od rata, a one traju. One ne prate uzlet koji je ipak fiktivno ukucan u naš medijski prostor", kazao je Jelčić, priopćili su iz NP Mostar.

 U nedjelju, 21. travnja, na programu Mostarske liske je predstava "Anđeli Babilona" Mate Matišića, u režiji Admira Glamočaka, nastala u produkciji Narodnog pozorišta Mostar, dok u ponedjeljak, 22. travnja, dolaze gosti iz Hrvatske s predstavom "Mušica", nastala prema tekstu Angela Beolca Ruzzentea, u režiji Silvije Vadla, u izvedbi Gradskog kazališta Sisak i Doma kulture Kristalna kocka vedrine.

 Utorak, 23. travnja, rezerviran je za nastup Oxygen Production iz Sarajeva i predstavu "Narodni poslanik" Branislava Nušića, u režiji Alena Muratovića. Narednog dana, 24. travnja, na programu su gosti iz Beograda, odnosno Presek Dijagonala s predstavom "Brak mrak" Antonija Amurija, čiju režiju potpisuje Tea Puharić.

 Zadnji dan natjecateljskog dijela, 25. travnja, nastupa Narodno pozorište RS iz Banja Luke s komedijom "Naši dani", Željka Stjepanovića, u režiji Juga Radivojevića.

 Festival će se zatvoriti 26. travnja ceremonijom dodjele nagrada i koncertom kantautora Damira Imamovića koji će biti održan u čast nagrađenima.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.