25.4.2019. 15:15
2
Izgubio bitku za život: Preminuo Hakija Osmanović iz Živinica koji je prije godinu i po bio teško povrijeđen nožem
Hakija Osmanović (33) iz Srebrenice, nastanjen u Živinicama, preminuo je prekjučer, potvrdila je njegova porodica.

Riječ je o mladiću koji je prije godinu i po teško povrijeđen nožem, a za njegovo liječenje prikupljana je i pomoć. Hakija je nakon napada nožem šest mjeseci proveo u bolnicama, ali mu i nakon dvije operacije u našoj zemlji nije došlo do poboljšanja problema s crijevima.

Kao moguće rješenje pojavilo se liječenje u Švicarskoj. Da bi se pokrili troškovi prikupljana je pomoć, a odigrana je i humanitarna košarkaška utakmica u Živnicama na kojoj je glavna zvijezba bio naš NBA košarkaš Jusuf Nurkić, piše Hayat.ba. 

Nažalost, i pored svih uloženih napora, Hakija je izgubio bitku za život.

Hakija je teško povrijeđen u oktobru 2017. godine kada ga je na jednoj benzinskoj pumpi kod Živinica, nakon kraćeg verbalnog sukoba, nožem u stomak ubo 25-godišnji Emrah Greljo iz Živinica.

U međuvremenu je Greljo pred Kantonalnim sudom u Tuzli zbog krivičnog djela pokušaj ubistva osuđen na godinu i po zatvora. Tu presudu potvrdio je i Vrhovni sud FBiH, odbivši žalbe Tužilaštva TK i odbrane optuženog, te je ona postala i pravomoćna, potvrdio je za Faktor glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Iako je posljedica krivičnog djela sada drugačija, pojasnio nam je, ne postoji mogućnost ponavljanja postupka, budući da se radi o pravomoćno presuđenom predmetu.

Zakon o krivičnom postupku, naime, poznaje ponavljanje samo u slučaju kada se radi o odbijajućoj presudi.



(Lejla Trle)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.