14.6.2019. 12:02
0
Benedi Đukanović sproveden u Okružni sud u Banjoj Luci
Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, danas je, uz jake policijske mjere, sproveden je u Okružni sud u Banjoj Luci kako bi se izjasnio o mjeri pritvora, koji mu je ranije određen.

Portparolka Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić rekla je ranije Feni da se Đukanović po zakonu, mora izjasniti o mjeri pritvora, iako mu je on već određen.

- To je zakonska obaveza koja se mora provesti. Đukanoviću je ranije određen pritvor u trajanju od mjesec dana, ali s obzirom da je bio u bjekstvu i za njim je bila raspisana potjernica, nije se o tome izjasnio, a po zakonu treba to da uradi. Tužilac će sljedeće sedmice izdati naredbu za njegovo dovođenje u Tužilaštvo, kada će biti ispitan - dodala je ona.

Đukanović je jučer prebačen u banjalučki zatvor, nakon što se prethodno predao sarajevskoj policiji, a potom su ga preuzeli pripadnici MUPRS-a.

Benedi Đukanović je osumnjičen za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, te ranjavanje vozača Gorana Ilića.

U pucnjavi 22. aprila u Glamočanima kod Laktaša ubijen je i jedan od napadača na Krunića, Željko Kovačević.

Trećem učesniku u napadu Emiliju Baldu ranije je određen pritvor, a tokom istrage uhapšen je i Rodoljub Gajić, radnik Krunićeve zaštitarske firme „Sektor Security“, zbog sumnje da je umiješan u ubistvo svoga šefa.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.