16.7.2019. 10:50
0
Predložen pritvor za osumnjičenog za međunarodno krijumčarenje oružja i vojne opreme
Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH, prijedlog pritvora za osumnjičenog Hrvatović Alena, rođenog 1979. godine u Tuzli.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i tereti se za međunarodno krijumčarnje veće količine oružja i vojne opreme, koja je bila namijenjena ilegalnom tržištu Holandije, a otkrivena je i zaplijenjena u Dresdenu, na području SR Njemačke.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. točke b) i c) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te da bi mogao počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto. Osumnjičeni se tereti za kazneno djelo neovlaštenog prometa oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene iz članka 193. KZ BiH.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.